Arjan Biemans

strategisch adviseur

Werk

De afgelopen jaren, vanaf de introductie van de wmo, heeft Arjan zich bezig gehouden met nieuwe manieren van werken, verander- en samenwerkingsvraagstukken in zorg en welzijn, de veranderende rol van medewerkers in teams en de wijk, de rol van burgerinitiatief en sociale innovatie in onze samenleving. Eerst in de publieke gezondheidszorg, de langdurige gezondheidszorg en momenteel in de eerste lijn. Het (anders) met elkaar organiseren van de zorg is in zijn ogen op dit moment een van de belangrijkste opgaven in de samenleving. De rol van professionals en organisaties verandert daarbij van ‘stakeholder’ naar ‘shareholder’. “Precies de ontwikkelingsrichting die Raedelijn als ambities verwoordt: een nieuwe manier van samenwerken over de grenzen van de eigen organisatie, domeinen en, volgens mij ook, je eigen bestaande opvattingen heen.”

Foto
Arjan Biemans
strategisch adviseur
Het is de kunst om telkens helder te worden over wat echt bijdraagt en wanneer de oplossing vooral de eigen kaders invult.

Drijfveren

“Mijn hart ligt daar waar zorg, overheid en publiek elkaar raken en de menselijke kant van een vraagstuk echt zichtbaar wordt. Het is mijn passie om verbindingen te leggen, tussen ontwikkelingen, (maatschappelijke) vraagstukken en wat mensen en organisaties beweegt en concreet nodig hebben. Het zijn de drijvende factoren in mijn werk. Vaak is er net iets anders nodig dan we op het eerste gezicht denken en vaak automatisch doen, om tot oplossingen te komen waar mensen mee vooruit kunnen. Ik heb daarbij een open en luisterende houding, waarbij het de kunst is om me er telkens van bewust te zijn wat de impact van mijn rol als adviseur is.”