Marieke Oskam

adviseur

Werk

Marieke is een echte aanpakker. Bij de start van een nieuw project gaat ze vol enthousiasme aan de slag en weet ze anderen echt mee te krijgen. Daarnaast heeft ze een scherp oog voor verbetering en heeft ze door het stellen van de juiste vragen regelmatig het effect dat bestaande processen opnieuw worden ingericht.

 

Marieke heeft Gezondheidswetenschappen gestudeerd en is na haar studie aan de slag gegaan bij een samenwerkingsverband van ziekenhuizen. Hier hield zij zich bezig met het verzamelen, visualiseren en vergelijken van data. Dit gebruikte zij vervolgens om het gesprek over de verschillen tussen ziekenhuizen op gang te brengen met als doel om van elkaar te leren.

 

Ook bij Raedelijn is ‘datagedreven werken’ de rode draad door de opdrachten die Marieke als adviseur oppakt. Zij maakt onder andere overzichtelijke datavisualisaties en dashboards. Waarmee zorgorganisaties in de regio onderbouwde keuzes kunnen maken over te behalen gezondheidsdoelen en verbeterprojecten die daar logischerwijs uit voortvloeien. En waarmee we de impact van verbeterprojecten zichtbaar kunnen maken.

Foto
Marieke Oskam
adviseur
Ik hoop zorgorganisaties in de regio met mijn ervaring en enthousiasme te stimuleren om vaker datagedreven te werken.

Drijfveren

“Goede zorg moet toegankelijk en betaalbaar zijn voor iedere Nederlander. Daar wil ik graag aan bijdragen door zorgorganisaties te stimuleren data te gebruiken bij het maken van keuzes over gezondheidsdoelen en verbeterprojecten. Zodat we ons focussen op verbeterprojecten waarmee we echt het verschil kunnen maken voor de patiënt!”

Meer weten over het werk van Marieke