Werken aan digitale gezondheidsvaardigheden

Health Hub Utrecht: coalitie ‘digitale transformatie’

Gezondheid en geluk bereikbaar maken voor elke Utrechter: dat is de doelstelling van het brede netwerk Health Hub Utrecht. Hét speerpunt van de Health Hub Utrecht is wijkgerichte preventie. De Health Hub werkt daaraan vanuit een aantal coalities. Sinds 2022 is er de coalitie Digitale Transformatie, waar we samen met TRIJN trekker van zijn. 

 

Wie zit in Health Hub Utrecht?

De Health Hub Utrecht is een breed netwerk van samenwerkende organisaties. Zoals onderwijsinstellingen, gemeenten en provincie, ziekenhuizen en huisartsen, instellingen voor zorg en welzijn en GGZ. Allemaal werken ze vanuit een maatschappelijke opdracht. De één op sociaal of medisch gebied, de  ander vanuit een economisch of ruimtelijk perspectief. 

Wat doet Raedelijn in Health Hub Utrecht: coalitie ‘digitale transformatie’?

 

We werken aan digitale inclusie op het gebied van gezondheidsvaardigheden. Daarbij richten we ons onder meer op inwoners én op wat we zelf kunnen verbeteren. Dat doen we bijvoorbeeld met het ontwikkelen van een jaarlijkse review. Hierin rapporteren we over de digitale toegankelijkheid voor inwoners van alle partners van de Health Hub Utrecht.

 

Er bestaan veel lokale en regionale initiatieven die werken aan het verbeteren van digitale gezondheidsvaardigheden voor inwoners. De impact van die initiatieven kan vaak nog groter worden. Daarom werken we aan een impactvergroter.

Verder werkt de coalitie aan de doorontwikkeling van het Zorg4-platform: van een digitale toegang tot huisartsenzorg en sociaal domein naar een persoonlijke omgeving waarin met één toegang alle relevante gegevensbronnen beschikbaar zijn. 

 

Ook actualiseert de coalitie het regiobeeld, zoals voorzien in het IZA.

 

Deze adviseurs werken aan de opdracht en vertellen je er graag meer over


Neem gerust contact met hen op!