19-03-2024 | Nieuws

Raedelijn verzorgt lessen over digitale vaardigheden voor JINC

Raedelijn is partner van non-profitorganisatie JINC. Door deze samenwerking helpt Raedelijn kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Raedelijn stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat de expertise van onze adviseurs jongeren inspireert en dat het contact met hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft. Daar doen wij het voor!

 

Digitaal vaardig met JINC

Raedelijn-adviseurs Casper Orsel en Maureen Witjes hebben de afgelopen maanden 2 lessen verzorgd over digitale vaardigheden in groep 5 van basisschool De Piramide in Utrecht. Leerlingen kregen les over algoritmes, programmeren en applicaties. Het hebben van digitale vaardigheden is cruciaal om mee te doen in de maatschappij. Je hebt deze vaardigheden nodig in het dagelijkse leven en op de werkvloer. Door de digitalisering, liggen er veel baankansen in de IT sector. Het JINC-lesprogramma zorgt voor bewustwording over deze noodzaak van digitale vaardigheden op de arbeidsmarkt. Raedelijn hoopt dat het lesprogramma van JINC interesse in de IT-sector aanwakkert.

 

Tijdens de les kregen de kinderen een indruk van het programmeren van een computer. Uiteraard in een kindvriendelijk programma. Een aantal kinderen hebben zelfs aangegeven dat ze later best wel meer willen doen met programmeren. Missie geslaagd, kunnen we wel zeggen!

IMG 4

Raedelijn-adviseur en JINC-vrijwilliger Maureen Witjes: 

‘Het was bijzonder om te zien hoe kinderen op een versimpelde wijze leren programmeren. Tijdens de eerste les hebben de kinderen kennis gemaakt met het maken van een stappenplan, een zogenoemd algoritme en waarom het zo belangrijk is om elke stap zo helder mogelijk te beschrijven’.

Raedelijn-adviseur en JINC-vrijwilliger Casper Orsel:

'Aangezien je midden in zo’n klas staat, ben je je bewust van de verschillende achtergronden van leerlingen en hoe gekeken wordt naar digitalisering. Het was waardevol om de leerlingen bewust te maken van digitale vaardigheden. Je merkt dat de praktische lessen werken om kinderen bewuster te maken van de digitale wereld om hen heen. Het wekt enthousiasme bij de leerlingen'.

Samenwerking Raedelijn en JINC 

Raedelijn is partner van JINC. Hiermee draagt Raedelijn bij aan het op weg helpen van kinderen en jongeren naar een goede start op de arbeidsmarkt. Samen met JINC gaan we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt en waarin ieder kind kansen heeft.

Over JINC

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC. maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.