05-12-2020 | Nieuws

Raedelijn en JINC. sluiten partnerschap

Raedelijn is sinds deze maand trotse partner van non-profitorganisatie JINC. Door de samenwerking gaan we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

 

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC. maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

"Raedelijn draagt graag nog meer bij aan een kansrijke toekomst voor de jeugd in onze regio"

Raedelijn draagt nu bij om de JINC.-projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bij blijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.

 

Eerlijke kans

Daniël Roos, directeur van JINC: “Ieder kind verdient een eerlijke kans voor de toekomst. Wij proberen hen die te geven, maar we zouden dat niet kunnen doen zonder onze partners. Daarom zijn we ontzettend blij dat we Raedelijn mogen verwelkomen.”

 

Directeur/bestuurder van Raedelijn, Philippe Sprenger, vindt het gedachtengoed van JINC. passen bij de doelstellingen en projeten waar Raedelijn aan werkt. "In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC. maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren."

JINC logo CMYK PNG 111921652773
Benieuwd naar JINC.?
Neem een kijkje op de website