Wat we doen

Persoonsgerichte zorg

E-health, individueel zorgplan en meer. Aan tools of interventies op het gebied van persoonsgerichte zorg geen gebrek. Maar wat is echt nodig om het in de praktijk te ondersteunen? Hoe zorgt u dat het werkt? En wat vraagt dat van u als zorgverlener? 

Anders denken, anders kijken, anders werken. Om persoonsgerichte zorg echt te ondersteunen, is meer nodig. Een meer coachende rol van zorgverleners. Dat vraagt om andere competenties en vaardigheden. Met praktijken en zorggroepen werkt Raedelijn aan de implementatie van persoonsgerichte zorg en de cultuurverandering die daarvoor nodig is. Vanuit het kennisnetwerk werken we met meerdere partners regionaal niveau aan dit thema. 

 
Video image

Ondersteuning zelfmanagement KetenzorgNU

E-health, individueel zorgplan, motivational interviewing en meer. Het aantal tools en interventies op het gebied van zelfmanagement is legio. Maar wat is er echt nodig om zelfmanagement in de praktijk te ondersteunen? Hoe zorgt u dat het werkt? Hoe daagt u iemand uit tot onafhankelijkheid en het ontdekken van eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheden? En wat vraagt dat van u als zorgverlener? Raedelijn begeleidde een implementatietraject bij KetenzorgNU rondom zelfmanagement en de cultuurverandering die dit vraagt. Diëtiste Berry Kats: “Het idee is dat de patiënt veel meer betrokken wordt bij zijn eigen gezondheidsgedrag. Wat is er voor nodig om dat te leren en hoe kan je de patiënt daarin actief meekrijgen?”


Terug naar overzicht speerpunten
Wij hebben de regio
Midden-Nederland in beeld.
Bekijk feiten & cijfers

Infographic
Infographic
Infographic
Infographic
Aan de slag in de regio? Neem contact met ons op.
Naar adviseurs Naar contact