Onze mensen

Mona van de Steeg

geassocieerd senior adviseur

werk

Na jaren als senior-adviseur werkzaam te zijn geweest bij het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO is Mona haar eigen bedrijf ´Mirai Zorgvernieuwing´ gestart. Als zelfstandig ondernemer geeft zij nu training, advies en coaching aan zorgprofessionals rondom zorgvernieuwing, kwaliteitsmanagement en duurzaam leren. Zo is Mona kerndocent bij de Opleiding kwaliteitsfunctionaris (OKF).

Bij Raedelijn begeleidt Mona vanuit de zogeheten flexibele schil diverse initiatieven. De focus ligt vooral op vraagstukken rondom cultuurverandering, persoonsgerichte zorg en zelfmanagementondersteuning. Haar studie geneeskunde en teamcoachopleiding komen zo ook goed van pas. Voor een extra dimensie in haar werk betrekt ze graag ervaringsdeskundigen of mensen met een ‘frisse blik van buiten’.

Zorg verlenen met aandacht voor de mens. Dat is waar ik naar streef.

drijfveren

"Toekomstgerichte zorg; zorg verlenen met aandacht voor de mens. Dat is waar ik naar streef. Wat is de echte vraag van de cliënt of patiënt en hoe kan een zorgprofessional daarin van betekenis zijn? Welke ambitie heeft een team, afdeling of praktijk? En wat vraagt het om dit vorm te geven in een sterk veranderende context? Voor de aanpak van deze verandervraagstukken in samenwerking met zorgprofessionals kan je me ‘s nachts wakker maken."


Meer weten over het werk van Mona