Mona van de Steeg

geassocieerd senior adviseur

werk

Na jaren als senior-adviseur werkzaam te zijn geweest bij het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO is Mona haar eigen bedrijf ´Mirai Zorgvernieuwing´ gestart. Als zelfstandig ondernemer geeft zij nu training, advies en coaching aan (teams van) zorgprofessionals rondom zorgvernieuwing, kwaliteitsmanagement en duurzaam leren. Zo is Mona kerndocent bij de Opleiding Kwaliteit (OKF).

 

Bij Raedelijn begeleidt Mona vanuit de zogeheten flexibele schil diverse initiatieven en samenwerkingsvraagstukken. Hierbij ligt de focus vooral op cultuur- en gedragsverandering, persoonsgerichte zorg en patiëntgerichtheid. Haar studie geneeskunde en teamcoachopleiding komen zo goed van pas. Voor een extra dimensie in haar werk betrekt ze graag ervaringsdeskundigen of mensen met een ‘frisse blik van buiten’.

Foto
Mona van de Steeg
geassocieerd senior adviseur
Zorg verlenen met aandacht voor de mens. Dat is waar ik naar streef.

drijfveren

"Toekomstgerichte zorg; zorg verlenen met aandacht voor de mens. Dat is waar ik naar streef. Wat is de echte vraag van de cliënt of patiënt en hoe kan een zorgprofessional daarin van betekenis zijn? Welke ambitie heeft een team, afdeling of praktijk? En wat vraagt het om dit vorm te geven in een sterk veranderende context? Voor de aanpak van deze verandervraagstukken in samenwerking met zorgprofessionals kan je me ‘s nachts wakker maken."