Actueel
Foto
04-07-2018 | Nieuws

Marieke Jellema nieuw lid Raad van Toezicht

Marieke Jellema  is per 1 juni officieel toegetreden als nieuw lid van de Raad van Toezicht.  Naast coach en toezichthouder is Marieke Jellema een goede analyticus. “Mijn kracht is dat ik kan zien wat er speelt, kijk wat mensen nodig hebben om vervolgens met elkaar actie te ondernemen om doelen te bereiken.

 

Marieke Jellema: "Ik zie zaken zelden als lineair, ik probeer de dingen juist graag in verband met elkaar te brengen. Hoe werken de omstandigheden in op wat er speelt? Dat geldt ook voor de zorg, je moet altijd kijken wat er nodig is om de situatie te kunnen verbeteren. Het is actie-reactie, een circulair proces.”

 

“In mijn werk ben ik een begeleider van veranderingsprocessen maar ook een uitdager. Ik verbind mezelf met anderen door te coachen."

Daarnaast boeit het Marieke Jellema wat mensen bezighoudt en hoe dat van belang kan zijn in het werk wat ze doen. "Mensen brengen zo’n 8 tot 10 of meer uur door op hun werk. Hoe mooi is het als ze die tijd op een betekenisvolle manier doorbrengen.”

 

Mooie match 

Wat Marieke Jellema voor raedelijn gaat betekenen? Dat is voor haar duidelijk: “Ik wil eerst raedelijn als organisatie beter leren kennen en kijken wat er speelt. Wat ik vervolgens goed kan is verschillende perspectieven verbinden.

 

Mijn ideaal is dat ieder mens de zorg kan ontvangen die nodig is. Zorgverlener en inwoner denken daar volgens mij wel eens verschillend over. Ik heb veel respect voor de huisarts die zich op het kruispunt bevindt en daarin de belangen van beide partijen behartigt. Raedelijn is ook op dat kruispunt actief: verbinden en de eerstelijnszorg versterken. Door innovaties en door een brug te slaan tussen patiënten en inwoners enerzijds en zorgverleners anderzijds. Dat is ook mijn persoonlijke drive dus volgens mij een hele mooie match!”