Margot Slootweg

adviseur

Werk

Na een studie Gezondheidswetenschappen en master Zorgmanagement ging Margot vol enthousiasme aan de slag in de publieke sector. Als projectleider en adviseur begeleidde zij diverse innovatie trajecten binnen het zorgveld. Digitalisering is hierbij een terugkerend hulpmiddel om de zorg en het achterliggende proces te optimaliseren, en het werk voor de zorgprofessional slimmer én leuker te maken. Het meeste energie krijgt Margot van het samenwerken in een team naar een concreet resultaat.

 

‘’Ik onderzoek een casus graag door samen met (zorg) professionals en gebruikers het gesprek aan te gaan. Dit doe ik onder andere door creatieve werkvormen in te zetten waardoor mensen worden uitgedaagd door een andere bril naar een probleem te kijken. Het leukste hieraan vind ik dat je op die manier een complexe uitdaging kan uitrafelen in kleinere puzzelstukjes. Dit geeft nieuwe inzichten, overzicht én houvast’’

 

Bij Raedelijn zal Margot zich inzetten voor diverse trajecten waar deze aanpak voor versnelling zorgt.

Foto
Margot Slootweg
adviseur
Elkaar begrijpen én vertrouwen zijn de basisingrediënten voor verandering.

Drijfveren

"Goede zorg toegankelijk en betaalbaar voor iedereen in Nederland. Waarbij ook aandacht is voor het welbevinden van de zorgverlener. In een markt waarin helaas steeds meer zorgprofessionals het werkveld verlaten, hoop ik met de praktijk oplossingen te kunnen onderzoeken en implementeren die het werk van de zorgprofessional daadwerkelijk ondersteunen."