30-06-2022 | Nieuws

Kick-off oncologisch zorgnetwerk OncoLokaal

Donderdag 23 juni heeft de feestelijke kick-off plaatsgevonden van oncologisch zorgnetwerk OncoLokaal in Projecthuis Madiba in Amersfoort. De kick-off stond in het teken van het laten kennismaken van de zorgprofessionals met het netwerk en met elkaar. Tijdens de bijeenkomst waren rond de 50 professionals aanwezig.

 

Tijdens de kick-off

De middag was gevuld met een gevarieerd programma. Er zijn patiënten aan het woord geweest. Zij hebben de aanwezigen meegenomen in hun ervaringen en waarom OncoLokaal voor hen een belangrijke rol speelt. Daarnaast zijn er twee verrijkende workshops gegeven waaruit gekozen kon worden.

 

Tijdens de eerste workshop heeft Esther van Wheele behandeld hoe belangrijk psychosociale zorg is bij de gevolgen van kanker bij patiënten, hoe je deze vraagstukken herkend en hoe je hier mee omgaat als professional. In de tweede workshop heeft Femke van Riel van Buddyhuis aan de hand van haar persoonlijke verhaal de aanwezigen meegenomen in de betekenis van lotgenotencontact en de principes van het Buddyhuis toegelicht.

 

De laatste weken is er hard gewerkt aan de website van OncoLokaal, zodat professional en patiënt elkaar beter kunnen vinden en om zorgaanbod inzichtelijk te maken. Hiervoor is een sociale kaart gemaakt die te zien is op de website. De website is tijdens de kick-off gelanceerd!

 

Over OncoLokaal

OncoLokaal heeft als doel om de (na)zorg voor mensen met kanker te verbeteren, de toegankelijkheid te vergroten en de samenwerking tussen zorgverleners te versterken. Want oncologische zorg gaat niet alleen om het overleven van de ziekte. De kwaliteit van leven tijdens en na kanker is net zo belangrijk. Denk aan een goede fysieke conditie hebben, meedoen in de maatschappij (werk, sociaal contact, hobby’s), het dagelijks functioneren (zelfstandigheid en zelfredzaamheid), mentaal gezond zijn en zingeving.

 

Dit jaar zal OncoLokaal zich meer inzetten op een het zijn van een ‘duurzame’ organisatie. Hier ligt een mooie kans voor aansluiting bij het regionale domeinoverstijgende netwerk “Samen Sterker”.

 

Meer informatie over OncoLokaal? Bekijk de website 

 

image0 111873009176