Inzicht krijgen in hoe jouw wijk- of regionale (domeinoverstijgende) netwerk functioneert

Netwerkthermometer

Er wordt steeds meer in netwerken gewerkt om omvangrijke en complexe opgaven aan te pakken. Om succesvol te zijn is het belangrijk dat er in een netwerk goed wordt samengewerkt. Maar hoe weet je of dit goed gaat? Daar hebben wij de netwerkthermometer voor ontwikkeld. Dit is een online tool waarmee je in korte tijd een globale analyse van een netwerk maakt. Door het beantwoorden van een aantal vragen en stellingen krijg je een beeld van het functioneren en krijg je inzicht in de sterke punten én ontwikkelpunten van je eigen netwerk.

Op deze pagina vind je meer informatie over de netwerkthermometer en antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. En klik hier voor een inkijkje in hoe de netwerkthermometer eruit ziet en hoe de resultaten worden teruggekoppeld.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de netwerkthermometer gaan gebruiken?

Om de netwerkthermometer te gebruiken heb je een gepersonaliseerde link nodig. Deze vraag je aan door een mail te sturen naar Denise Seelen (dseelen@raedelijn.nl).

Na afstemming over onder andere de inlevertermijn ontvang je van ons een link. Via deze link kun je direct de netwerkthermometer invullen.

Voor welke netwerken is de netwerkthermometer geschikt?

De netwerkthermometer kan worden ingezet bij wijk- of regionale (domeinoverstijgende) netwerken waarvan je wilt weten hoe het netwerk functioneert. De netwerkthermometer kan ook ingezet worden bij aandoenings-/patiëntgerichte netwerken.

Wie vult de netwerkthermometer in?

De netwerkthermometer is het meest effectief als deze wordt ingevuld door de netwerkcoördinator of programmamanager, samen met een aantal sleutelfiguren in het netwerk. Dit kan gezamenlijk of individueel worden gedaan.

Hoe worden de resultaten teruggekoppeld?

Je ontvangt een excelbestand met alle resultaten en een plaatje met de gemiddelde score per thema (spinnenweb). Daarnaast kun je ervoor kiezen om direct na het invullen van de thermometer een overzicht te tonen met daarin de individuele resultaten en tips voor verbetering.

Deze resultaten zijn een eigen beoordeling van het netwerk, het zegt niks over de resultaten van het netwerk zelf en je krijgt hiermee geen zicht op wat het netwerk doet, zoals activiteiten en projecten. Wel kunnen deze resultaten en tips goed gebruikt worden om met elkaar het gesprek aan te gaan over het functioneren van het netwerk.

Wat kost het om de netwerkthermometer te gebruiken?

Voor ROS’en is het gebruik van de netwerkthermometer kosteloos. Voor andere organisaties kost het gebruiken van de netwerkthermometer 750 euro per licentie.

Meer weten? Neem contact op met een van onze adviseurs