Onze mensen

Gerard de Wit

adviseur

Werk

Na zijn studie SPH gaat Gerard werken bij de Reclassering van het Leger des Heils. Daar begeleidde en trainde hij zowel jongeren als volwassenen. Onderwerp was altijd het verminderen van de kans op recidive. Dat het om gedwongen hulpverlening ging, maakte voor hem de uitdaging om de ander te verleiden naar zichzelf te kijken des te groter en interessanter. 

"Na een aantal jaar als uitvoerend medewerker actief te zijn geweest, heb ik de stap gemaakt naar de afdeling Opleiding en Ontwikkeling van de organisatie en stond de deskundigheidsbevordering van de medewerkers in de meest brede zin centraal. Tevens stond ik mede aan de wieg van de Leger des Heils academie waar ik de opleiding van de trainers voor mijn rekening nam. Sinds 2015 ben ik zelfstandig ondernemer en geef ik trainingen aan zorgprofessionals rond thema’s Motiverende Gespreksvoering, groepsdynamica, teambuilding en coaching."

Het ├ęcht contact maken met de ander, daar draait het om.

Drijfveren

"Veranderen, verandervraagstukken en de rol die iedere betrokkene daarin speelt maken mij nieuwsgierig. Vanuit deze oprechte nieuwsgierigheid wil ik contact maken met de ander en vervolgens vragen stellen die ertoe doen. Door het stellen van vragen en reflecteren op wat gezegd is, wordt licht gezet op dat wat nog niet zichtbaar was. Niet het antwoord geven maar de ander het antwoord laten ontdekken, daar krijg ik energie van."


Foto
Meer weten?
Vraag het Gerard