Lidwine Luijkx

junior adviseur

Werk

Nog maar net uit de schoolbanken en vol met frisse ideeën is Lidwine gestart als junior adviseur bij Raedelijn. Tijdens haar studie Biomedische wetenschappen merkte Lidwine dat ze vooral enthousiast wordt van projecten die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Lidwine heeft stage gelopen bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en bij het Radboudumc in Nijmegen. Dit is ook wat Lidwine interessant vindt: onderzoek en het vertalen van resultaten naar de praktijk. Bij de implementatie vraag Lidwine zich altijd af: Wat heeft de patiënt nodig en wat levert een bepaalde innovatie op voor de patiënt? Een positieve benadering is volgens haar onmisbaar. Focussen op wat de patiënt nog wél kan en hoe een patiënt zijn/haar leven kan inrichten om zo goed mogelijk met beperkingen om te gaan. 

Foto
Lidwine Luijkx
junior adviseur
“Ik denk dat er nog heel veel gedaan kan worden om de zorg voor kwetsbare mensen te verbeteren. Een goede samenwerking tussen zorginstanties is hierbij onmisbaar”.

Drijfveren

Ik vind het waardevol om te kijken welke innovaties er mogelijk zijn in de zorg en hoe we deze kunnen implementeren. Daarbij begin ik vanuit het probleem. Wat is er aan de hand in deze situatie en wat kan er beter? Hoe kan een innovatie daar van toegevoegde waarde zijn? Een innovatie is geen doel op zich, maar een middel om problemen op te lossen. Ik ben ervan overtuigd dat een goede samenwerking tussen de betrokken zorgverleners één van de belangrijkste aspecten is om te zorgen dat alles goed geregeld wordt. Juist daarom vind ik het werken bij Raedelijn zo waardevol: met diverse partijen werken wij samen aan één doel: de zorg kwalitatief verbeteren en toegankelijk en persoonsgericht maken.