06-02-2024 | Nieuws

Uitnodiging symposium ‘Zingeving in de spreekkamer'

Zingevingsvragen en aandacht voor spiritualiteit gaan over wat iemand écht belangrijk vindt. Een gesprek hierover geeft belangrijke informatie voor passende zorg en ondersteuning voor patiënten of cliënten. In de palliatieve fase is het zelfs een voorwaarde voor optimale en holistische zorg. Maar zorgverleners vinden het soms lastig om zingeving of spiritualiteit te bespreken met patiënten of cliënten. Wie ben ik om daar over te beginnen? Hoe herken ik een zingevingsvraag en welke vragen kan ík dan stellen? 

 

Het symposium

Tijdens het symposium op 16 april vullen deskundige professionals uit de zorg en de geestelijke verzorging een interactief programma over zingevingsvraagstukken bij patiënten en cliënten. Je krijgt tips, tools en handvatten om zelf met deze vragen aan de slag te gaan. Ook krijg je antwoord op de vraag: wat is belangrijk om te weten als het gaat om zingeving en diversiteit in cultuur, religie, sociale status, gender of seksuele geaardheid? Je krijgt inzichten en methoden om jouw patiëntencontact te verrijken en daarmee de zorg en ondersteuning die jij biedt, te verbeteren.

Voor is het symposium bedoeld?

Het symposium is bedoeld voor (huis)artsen, medisch specialisten, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, geestelijk verzorgers en andere betrokkenen bij palliatieve zorg en ondersteuning, zoals (kader)artsen, (specialistisch) verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal- en maatschappelijk werkenden en vrijwilligers in de palliatieve zorg.

 

Meer informatie en aanmelden

Ga voor meer informatie over het programma, de sprekers en aanmelden naar de website van Agora.  

 

Meer weten? Neem contact op met een van onze adviseurs