28-12-2021 | Nieuws

Samen plannen maken voor Rijnhuizen

Een ‘ideeënfontein’ vol plannen en oplossingen voor gezond en wel wonen in Rijnhuizen. Die mooie co-creatie is het resultaat van de eerste focussessie in de wijk Rijnhuizen. Dankzij de fijne energie van alle deelnemers is hiermee een goede volgende stap gezet in het participatief actieonderzoek dat adviseurs Karlijn, Denise, Youssra en Marieke in deze nieuwe wijk in Nieuwegein doen.

 

Tijdens de online sessie waren inwoners, medewerkers van de gemeente, medewerkers van de lokale welzijnsorganisaties en van verenigingen en zorgprofessionals van de omliggende gezondheidscentra aanwezig. Die diversiteit werd erg gewaardeerd door de deelnemers. “Blij met inbreng en aanwezigheid bewoners want het is hun wijk en wij als zorgverleners mogen en willen te gast zijn.” Aldus een van de aanwezige zorgverleners.

 

De aanwezigen reflecteerden samen op de eerste uitkomsten van het eerder gehouden actieonderzoek, waar de thema’s ‘gezonde contacten’, ‘gezonde wijkinrichting’ en ‘gezonde zorg’ uit zijn gekomen. Ook brainstormden ze gezamenlijk over de mogelijke oplossingen en uitkomsten voor gezond en wel wonen in Rijnhuizen. Zo ontstond de mooie 'ideeënfontein'! Vervolgens is er een prioritering gemaakt met elkaar op welke oplossingsrichtingen en ideeën de deelnemers verder willen gaan in aanloop naar de volgende sessie.

 

Al met al veel gedaan in 1.5uur online ontmoeten; wij zijn blij met het resultaat en trots op de deelnemers! 

 

Meer weten over het actieonderzoek dat Karlijn, Denise, Youssra en Marieke doen in Rijnhuizen?  Lees de blogs van Karlijn en van Marieke

rijnhuizen ideeenfontein 111888901468