20-04-2023 | Nieuws

ROS Regio Scan voor data op wijk- en buurtniveau

Datagedreven werken wordt steeds belangrijker. Het maken van een regiobeeld is hier een voorbeeld van. Zo’n regiobeeld helpt bij het stellen van prioriteiten rondom gezondheidsdoelen en welke verbeterprojecten daaruit volgen. Het vormt hiermee de basis voor een regioplan. De ROS Regio Scan helpt je aan de data die hiervoor nodig is. Raedelijn-adviseur Marieke Oskam stond namens het ROS-netwerk als projectleider en ontwikkelaar aan de wieg van deze online tool.

 

De ROS Regio Scan brengt data uit verschillende openbare bronnen op het gebied van gezondheid, welzijn en zorg bij elkaar in een overzichtelijk en interactief dashboard. Zo wordt in één oogopslag duidelijk hoe het is gesteld met de populatie en de gezondheid daarvan. Wat de ROS Regio Scan uniek maakt, is de mogelijkheid om gemeenten, wijken én buurten met elkaar te vergelijken.

 

Probeer de ROS Regio Scan

Op www.rosregioscan.nl kun je de ROS Regio Scan uitproberen en ervaren wat de toegevoegde waarde kan zijn voor jou of jouw organisatie.

 

Meer info? Vraag je ROS        

Het dashboard is ontwikkeld door het ROS-netwerk, waar Raedelijn ook onderdeel van is. Ben je na het uitproberen van de ROS Regio Scan nieuwsgierig geworden naar de uitgebreidere versie van het dashboard? Of heb je behoefte aan begeleiding in het gebruik van data om te komen tot een regioplan? Neem dan contact op met de ROS in jouw regio!

 

Benieuwd geworden? Neem een kijkje
Ga naar de ROS Regio Scan

Meer weten? Neem contact op met onze collega's