22-06-2022 | Nieuws

Kansrijke Start is óók praten over geldstress

Hoe beïnvloedt geldstress het leven van een ouder? Welke impact heeft dit op de mogelijkheden van hun kinderen? Dit en meer werd besproken tijdens de conferentie over geldstress eind vorige maand. De conferentie werd georganiseerd door de gemeente Utrecht, professionals, ouders en Raedelijn.

 

Stress heeft impact op het kinderbrein, zo onderbouwde Nadja Jungmann, lector aan de Hogeschool Utrecht. Verloskundige Adja Wealput heeft laten zien hoe een goede samenwerking van verloskundigen en sociaal domein eruit ziet en liet hierbij mooie voorbeelden zien vanuit Rotterdam.

 

Het praten over geldzorgen is hét devies voor ouders en alle professionals om er mee om te leren gaan. Het is van belang om dit thema als een normaal gespreksthema te zien, want het beïnvloedt de gezondheid en groei van kinderen. Om nou te ervaren hoe het echt is om bedolven te worden met brieven en deurwaarders voor de deur kregen de aanwezigen op de conferentie de kans om dit mee te maken in een escaperoom.

 

Raedelijn is samen met diverse gemeenten in de regio actief in de projecten Kansrijke Start en pakt het thema geldstress op verschillende manieren op.

De bovenstaande praatplaat is gerealiseerd door: Annelieke Trouwborst

Meer weten? Neem contact op met een van onze betrokken collega's