21-12-2021 | Nieuws

Gezondheid van de toekomst: terugblikken op 2021 en vooruitkijken naar 2022

‘Gezondheid van de toekomst’ gaat over een brede kijk op gezondheid. Want niet alleen je medische toestand bepaalt hoe gezond je bent en welke kansen je krijgt. De hele context waarin je leeft heeft hier invloed op. Denk aan waar je woont, je financiële situatie, je werk, je sociale omgeving, welzijn en veerkracht. Bij Gezondheid van de toekomst ligt de focus op preventie en persoonsgerichte zorg.

 

2021: Kansrijke start en positieve gezondheid

We richten ons daarom op het hele plaatje: ‘it takes a village to become healthy’. In het programma ‘Geldstress in de eerstelijn’ werken professionals samen met ervaringsdeskundigen rond armoede en stress. En in veel gemeenten werken we aan een Kansrijke Start voor kinderen in de eerste 1000 dagen van hun leven. We experimenteren met preventieve interventies en goede samenwerking met de geboortezorg. Zo is in het voorjaar van 2021 de website www.kansrijkestartutrecht.nl live gegaan.

 

Ook zijn we in Kattenbroek in Amersfoort en in de regio ’t Gooi aan de slag gegaan met positieve gezondheid. Bij deze aanpak werken zorgverleners, inwoners en andere partners in de wijk samen aan veerkracht en mogelijkheden. De positieve benadering wordt gewaardeerd door zowel professional als patiënt en verspreidt zich als een olievlek.

 

Meer informatie over Positief Gezond Kattenbroek  

 

2022: meer gezondheid voor iedereen

In 2022 nemen we de kennis over gezondheidsbeïnvloedende factoren mee in al onze projecten. We focussen ons meer op preventie, zoals de preventie van langdurige stress. Zodat we zorg en zorgkosten voorkomen. Ook willen we dat de projecten die we doen écht impact maken op de inwoners. Daarom zullen we in 2022 intensiever samenwerken met inwoners in onze programma’s. Zoals het actieonderzoek Rijnhuizen en bij Kansrijke Start. Met één stip op de horizon: in de toekomst meer gezondheid voor iedereen. 

 

Meer informatie over project Rijnhuizen

Meer weten? Neem contact op met onze collega's