11-11-2020 | Nieuws

Geboortezorg: investeren in de toekomst

Digitale gegevensuitwisseling: een begrip dat steeds belangrijker wordt. Ook binnen de geboortezorg krijgt dit onderwerp meer aandacht. Het helpt zorgverleners om een compleet beeld te krijgen van het cliëntdossier én het is een belangrijke randvoorwaarde voor multidisciplinaire samenwerking en veilige gegevensuitwisseling. Niet alleen belangrijk voor de zorgverlener, maar ook voor de cliënt. Maar hoe staan we er voor? Wij delen het in onze nieuwe publicatie! 

 

Waar staan we?

Digitale gegevensuitwisseling is zowel een belofte als een wens. Vanaf 2021 wordt digitale gegevensuitwisseling in de zorg verplicht. Maar waar staan we nu? Wat gaat er goed? En waarom is digitale gegevensuitwisseling nou zo belangrijk? In deze publicatie delen wij de huidige situatie en het gewenste toekomstbeeld. 

 

Naslagwerk

In de publicatie zijn landelijke ontwikkelingen in kaart gebracht en is er gesproken met zowel de cliënt, (aanstaande) moeders, als de zorgverlener binnen de geboortezorg. Dit is gedaan om de meerwaarde en urgentie vanuit hen te inventariseren. Uiteindelijk is er een roadmap gemaakt voor de regio Utrecht.

Het resultaat? Een prachtige, heldere publicatie vol met informatie en inspiratie.

Benieuwd geworden? Blader door de publicatie!

 

Meer weten over het project BabyConnect? Neem contact met ons op!