24-03-2020 | blog

Kompas voor toekomstbestendige zorg

tim marshall cAtzHUz7Z8g unsplash 111944544810

De impact van het coronavirus blijkt enorm en zal nog lang duren. Elke dag kijken we of we al een ‘flatten the curve’ kunnen zien. In ons eigen land of wellicht in een land dat er al eerder middenin zat. De Nederlandse gezondheidszorg én het gedrag van elke Nederlander worden flink op de proef gesteld. Ik zie in razend tempo samenwerkingen tot stand komen die voorbij gaan aan eerdere barrières.

 

Trots

Financiering, werkgebieden, macht, we blijken in staat om hieraan voorbij te gaan en nu écht samen slimme oplossingen in de zorg te realiseren. Dat maakt mij trots op een zorgsysteem waarin iedereen, of je minister, verpleegkundige of arts bent, keihard werkt aan beschikbare en goede zorg. Ik hoop dat die samenwerking richting geeft voor de tijd na de coronacrisis: over grenzen heen werken aan een toekomstbestendige zorg.

 

Wat doet Raedelijn...

Ondertussen werken Raedelijners thuis, geven thuisonderwijs én proberen de druk in de zorg te verlichten. We zijn actief op gebieden die we twee weken geleden niet hadden kunnen voorzien. We ondersteunen eerstelijnsprofessionals bij het inzetten van online communicatietools, werken hard aan acute vraagstukken binnen de geboortezorg en verspreiden zo snel als we kunnen de goede voorbeelden van elders.

 

Juist in deze tijd zetten we ons volop in voor samenwerking in en om de eerstelijnszorg. Wetende dat we nu lessen zullen leren waar we, hoe ver weg dat ook klinkt, onze zorg nog beter mee kunnen inrichten. En juist in deze tijd blijven we er voor onze opdrachtgevers. Voor nu: stay home and stay healthy.

 
Aan de slag in de regio?
Neem gerust contact met ons op.
Contact