14-12-2020 |

Wat hebben kinderen nodig om gezond en gelukkig te zijn?

Deze vraag stelden Raedelijn adviseurs Simone Boer en Karlijn van Kats aan 20 tweedejaars VMBO-scholieren van het Gregorius College in Utrecht. Raedelijn organiseerde in samenwerking met JINC een bliksemstage voor deze tweedeklassers.

 

Simone Boer en Karlijn van Kats gaven de jongeren een inkijkje in hun werk als adviseur in de wereld van zorg en gezondheid. De jongeren hielpen Simone en Karlijn verder door hun visie te delen op wat jonge kinderen nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. Simone: ‘De adviezen van deze jongeren helpen ons ook om outside the box te denken: waar draait het nu echt om?’ Karlijn beaamt dat: ‘Wij hebben hier minstens zoveel aan.’ 

 

De jongeren gingen in subgroepjes in gesprek over deze vraag met behulp van een werkblad en presenteerden vervolgens hun advies aan elkaar. Veelgenoemd werd: aandacht van ouders, gezond eten, slapen, speelgoed (leuke speeltuinen en wijk) en school. Met behulp van een tool op hun telefoon stemden ze wie het beste advies had gegeven. 

"De adviezen van deze jongeren helpen ons ook om outside the box te denken"

Samenwerking Raedelijn en JINC

Raedelijn is deze maand officieel partner geworden van JINC. Hiermee helpt Raedelijn kinderen en jongeren te laten groeien. En te helpen op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Medewerkers van Raedelijn gaan zich in 2021 inzetten voor verschillende projecten zoals bliksemstages, carrière coaching en sollicitatietrainingen. Samen met JINC gaan we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin ieder kind kansen krijgt.

 

Benieuwd naar de samenwerking met JINC?
Lees hier verder

Betrokken adviseurs