19-01-2021 | Nieuws

Geef je kennis door tijdens de Slimme Zorg Estafette

Vier weken lang aandacht voor zorginnovatie. Dat is de Slimme Zorg Estafette. Iedere week van februari staat slimme zorg centraal in een specifieke regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende. Van 8 t/m 12 februari is de beurt aan regio West, de provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.

 

Slim middel

“Slimme zorg is geen doel op zich, maar een middel om de uitdagingen in de zorg aan te pakken. Zo dragen slimme zorgoplossingen en zorginnovaties bij aan de juiste zorg op de juiste plek en biedt het kansen om werken in de zorg anders en prettiger te maken. Doelstelling van de Slimme Zorg Estafette is om initiatieven op het gebied van slimme zorg in het land en in de regio met elkaar te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Zo bundel je krachten en kennis” vertelt betrokken Raedelijn-adviseur Hieke van Haarst.

 

Voor regio West verzorgt Health Hub Utrecht de invulling van het programma, samen met Raedelijn. “We hebben met elkaar een mooi programma samengesteld waarin diverse zorgorganisaties, professionals, beleidsmakers, adviseurs, en onderwijsinstellingen uit de regio, initiatieven presenteren en met elkaar in gesprek gaan”, aldus Marjoke Verschelling, namens gemeente Utrecht nauw betrokken bij de organisatie.  

 

Aftrap regio West

Op 8 februari vindt van 10.00-12.00 uur de online aftrap van regio West plaats. Host Kim Coppes en co-host Philippe Sprenger, directeur van Raedelijn, gaan over slimme zorg in gesprek met huisarts Vladan Ilic uit Amsterdam en beleidsadviseur E-health Pjer Vriens van de gemeente Rotterdam. Aansluitend zijn er maar liefst 11 interactieve deelsessies.

 

Deelnemen?
Ben je benieuwd naar de status en uitdagingen van slimme zorg in regio West? Meld je dan aan voor de startbijeenkomst van de Slimme Zorg Estafette op 8 februari en geef gauw je voorkeur aan voor één van de deelsessies!   

 

Daarnaast is gedurende de rest van de week volop ruimte voor lokale (zorg)organisaties voor de organisatie van een regionale of lokale activiteit ter inspiratie van inwoners, cliënten, mantelzorgers en zorgprofessionals over de mogelijkheden van slimme zorg. De landelijke afsluiting is ook een online event, ‘Slimme Zorg in beweging’ op donderdagochtend 4 maart.

 

Ben je benieuwd naar de status en uitdagingen van slimme zorg in regio West?
Meld je hier aan >>